آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان توانیر، بالاتر از بیمارستان دی، ساختمان پزشکان ۱۸، طبقه اول

ساعات پاسخگویی: همه روزه از 9 صبح تا 21

جراحی لثه برای پروتز دندان چگونه انجام می شود؟

۳۰ مرداد, ۱۴۰۱ 0
13.jpg

گاهی در فرایند قرار دادن پروتزهای دندانی نیاز به جراحی های لثه وجود دارد. در این نوشته قصد داریم در مورد پروتزها و جراحی های رایج لثه و جراحی لثه برای پروتز دندان صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

پروتز دندان چیست؟

پروتز دندان چیست

پروتزهای دندان می توانند برای ترمیم دندان های آسیب دیده و یا جایگزین شدن با دندان های از دست رفته مورد استفاده باشند. در واقع پروتزها بر خلاف تصور رایج، کاربردهای بسیار بیشتری به جز زیبا سازی لبخند و اثرات زیبایی دارند. یک دندان خراب یا از دست رفته می تواند بر توانایی جویدن اثر بگذارد و خطر ابتلا به بیماری های لثه را افزایش دهد. دندان از دست رفته می تواند بر سلامت استخوان فک نیز تأثیر بگذارد و دندان های دیگر را در معرض آسیب قرار دهد که امروزه با کمک جراحی لثه برای پروتز دندان می توانیم به رفع آن کمک کنیم. انواع مختلفی از پروتزهای ثابت دندان مانند روکش و ایمپلنت و پروتزهای متحرک از جمله پروتزهای کامل یا جزئی وجود دارند که در صورت نیاز می توان آنها را خارج کرد.

جراحی لثه چیست؟

گاهی اوقات ممکن است برای درمان برخی بیماری های لثه مانند التهاب لثه به جراحی پریودنتال نیاز باشد. این نوع جراحی معمولا به عنوان جراحی لثه شناخته می شود. هدف از این روش، درمان بیماری های لثه و هرگونه آسیبی است که ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

  • رشد مجدد استخوان ها و بافت های آسیب دیده
  • جلوگیری از دست دادن دندان
  • قرار دادن پروتز های دندانی
  • کاهش فاصله لثه بین دندان ها
  • از بین بردن باکتری و عفونت
  • همچنین باید بدانید که بعد از جراحی لثه چه غذاهایی میتوان خورد.

انواع پروتز دندان

انواع پروتز دندان

ایمپلنت های دندانی ریشه های دندان مصنوعی هستند که از پیچ های تیتانیومی ساخته شده اند و از طریق جراحی لثه برای پروتز دندان در استخوان فک کاشته می شوند. هنگامی که آنها با استخوان اطراف ترکیب می شوند، بسیار با استحکام  می شوند و می توانند پایه ی مناسبی برای پروتز دندان باشند. سه پروتز اصلی دندان وجود دارد از جمله:

روکش های دندانی:

تاج پروتز دندانی کلاهکی است که بالای دندان قرار می گیرد و مطابق رنگ و شکل دندان طبیعی ساخته می شود. در مواردی که دندان طبیعی به دلیل آسیب یا پوسیدگی شدید دیگر نمی تواند تاج دندان را نگه دارد، می توان از روکش تحت تکیه گاه ایمپلنت استفاده کرد. برای قرار دادن تاج با ایمپلنت، ابتدا باید دندان طبیعی کشیده شود. سپس با جراحی لثه برای پروتز دندان یک پیچ ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود و یک قطعه اتصال وصل می شود. اتصال از خط لثه بیرون زده و لثه ها در اطراف آن بخیه می شوند. بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، یک تاج دندان موقت به طور کلی به اتصال چسبانده می شود.

پل دندانی:

در حالی که روکش دندان یک کلاهک است که روی دندان آسیب دیده یا پوسیده قرار می گیرد، یک پل دندانی از دو تاج دندان با یک دندان یا دندان مصنوعی بین آنها تشکیل شده است. پل های دندانی به دلیل ساختار متفاوتی که دارند می توانند دندان های مجاور پوسیده، آسیب دیده یا از دست رفته را به یکباره ترمیم کنند.

دندان مصنوعی:

این ایمپلنت ها در مواردی استفاده می شوند که مقدار زیادی از دندان های طبیعی از بین رفته یا به شدت تخریب شده اند. اگرچه از پروتز دندان می توان به عنوان یک پروتز متحرک استفاده کرد، اما پروتزهای ثابت برای تثبیت دائمی در دهان نیز استفاده می شوند. پروتزهای ثابت که به عنوان پروتزهای متکی به ایمپلنت نیز شناخته می شوند، طی جراحی لثه برای پروتز دندان توسط تقریباً چهار ایمپلنت دندان در هر فک ثابت نگه داشته می شوند.

مراحل جراحی لثه برای پروتز دندان

قبل از شروع بیشتر انواع جراحی لثه، پریودنتیست دندان های شما را به طور کامل تمیز می کند و از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه استفاده می کند. در برخی موارد پیچیده تر، بیهوشی عمومی ممکن است مورد نیاز باشد. در جراحی لثه برای پروتز دندان گاهی لازم است متخصص جراحی لثه از طول لثه  و استخوان های آن کم کند تا فرایند پروتز گذاری راحت انجام شود. گاهی هم لازم است لثه تحلیل رفته توسط بیماری ها برای قرار دادن پروتز ترمیم شود و به طول آن اضافه شود. در نهایت، متخصص پریودنتیست روش خاصی را که شما نیاز دارید را انجام می دهد، سپس لثه های شما را در جای خود بخیه می زند. پریودنتیست شما می تواند اطلاعات بیشتری در مورد جزئیات عمل شما، نحوه آماده شدن برای آن و مدت زمانی که طول می کشد به شما بدهد.

مراقبت های بعد از جراحی لثه برای پروتز دندان

مراقبت های بعد از جراحی لثه برای پروتز دندان

رژیم غذایی:

حدود 3 ساعت بعد از جراحی غذا نخورید. سپس، یک رژیم غذایی نرم یا مایع، مانند سوپ گرم برای 2-3 روز آینده توصیه می شود. از مصرف الکل، نوشیدنی گازدار و غذاهای سفت که می تواند به محل جراحی آسیب برساند خودداری کنید. نوشیدن مایعات زیاد و یک رژیم غذایی متعادل برای بهبودی شما مهم است.

داروها:

یک ضد التهاب یا مسکن ممکن است برای تسکین ناراحتی برای شما تجویز شود و در یک ساعت اول پس از جراحی مصرف شود. نکته مهمی وجود دارد که آنتی بیوتیک تجویز شده را دقیق و سر ساعت مصرف کنید زیرا به روند بهبودی شما بسیار کمک می کند.

کنترل خونریزی:

خونریزی یا تراوش خفیف پس از جراحی لثه برای پروتز دندان طبیعی است و ممکن است در فواصل زمانی 24 تا 48 ساعت اول رخ دهد. شستشوی شدید یا تف کردن بیش از حد می تواند لخته شدن خون را مختل کند، بنابراین حداقل تا 4 ساعت دهان خود را آبکشی نکنید.

تورم:

تورم خفیف یک پاسخ طبیعی بدن در روند بهبودی است. برای به حداقل رساندن تورم، یک کیسه یخ یا یک کمپرس سرد را به مدت 10 تا 20 دقیقه روی محل قرار دهید. این کار را چندین بار در صورت نیاز در 48 ساعت آینده تکرار کنید. اگر تورم افزایش یافت یا ناراحتی ایجاد شد، با دندان پزشک خود تماس بگیرید.

بهداشت دهان و دندان:

تمیز نگه داشتن دندان ها و لثه ها بعد از جراحی لثه برای پروتز دندان بسیار مهم است. شب اول دندان هایتان را خیلی آرام مسواک بزنید. سپس از روز بعد شروع به کشیدن نخ دندان کنید و اجازه دهید نخ دندان به آرامی لثه های ناحیه جراحی را لمس کند. از استفاده از دهان ‌شویه قوی حاوی الکل خودداری کنید.

سیگار نکشیدن:

بعد از جراحی لثه برای پروتز دندان، حداقل تا 48 ساعت سیگار نکشید.

سخن پایانی

بنابراین می توانید برای پروتز دندان از جراحی لثه استفاده کنید. همچنین همان طور که گفتیم جستجوی یک متخصص برای این کار بسیار مهم می‌باشد زیرا باعث می‌شود شما کمترین درد را در هنگام جراحی احساس کنید و قطعا عوارض بعد از جراحی نیز کمتر خواهد بود. دکتر کندری همان فردی است که شما به دنبال آن می‌گردید. پس حتما به مجموعه ما سر بزنید و ما به شما اطمینان می‌دهیم که از همکاری با ما پشیمان نخواهید شد. همچنین شما باید از هزینه جراحی لثه اطلاع داشته باشید.

سوال متداول

  • هدف از عمل جراحی لثه چیست؟
  • جرای لثه برای ترمیم استخوان فک و بافت های آسیب دیده مرتبط با لثه، جلوگیری از افتادن دندان، کاهش شکاف لثه بین دندان ها، تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتری ها در شکاف استخوان، از بین بردن باکتری ها و عفونت و درمان بیماریهایی مثل، گینوییت و پریودنتیت که نیازمند عمل جراحی لثه هستند انجام می شود.
  • آیا جراحی لثه درد دارد؟

بسته به نوع روش جراحی، طیف وسیعی از موارد ممکن است رخ دهد. بیشتر عمل های جراحی لثه حدود 2 ساعت طول می کشد. در بعضی موارد، بیمار کاملا بیهوش می شود. و در موارد دیگر، جراحی فقط شامل استفاده از بی حسی موضعی برای بی حس کردن لثه است. تزریق داروی بی حسی می تواند در ابتدا کمی ناراحت کننده باشد. اما به طور کامل باعث بی حس شدن بافت لثه میشود و در هر دو حالت، در طول جراحی لثه، بیمار دردی احساس نمی کند.

  • هزینه عمل جراحی لثه چگونه است؟
  • جراحی لثه اگر به منظور صرفا درمانی انجام شود ممکن است تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. بنابراین پیش از انجام عمل حتما با شرکت بیمه یا بیمه گر خود تماس بگیرید و از این موضوع اطلاع کسب کنید. با جراح دندان خود نیز صحبت کنید. و ببیند آیا او با بیمه خاصی طرف قرار داد است یا خیر. هزینه جراحی لثه معمولا در محل و با توجه به شرایط مطب و شدت بیماری خودتان تعیین می‌شود.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *