آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان توانیر، بالاتر از بیمارستان دی، ساختمان پزشکان ۱۸، طبقه اول

ساعات پاسخگویی: همه روزه از 9 صبح تا 21

کشیدن دندان عقل چگونه است؟ فواید + عوارض آن

۲۷ شهریور, ۱۴۰۱ 0
59.jpg

کشیدن دندان عقل زمانی ضرورت پیدا می کند. که این دندان باعث بروز مشکلاتی مانند عفونت، تورم، درد و… شود. دندان عقل در واقع دندان آسیاب سوم می باشد. که در سنین ۱۷ الی ۲۵ سالگی رویش پیدا می کند. جمجمه انسان با گذر زمان کوچک شده است. این قضیه باعث شده تا اکثر افراد نیاز به کشیدن این دندان داشته باشند. کشیدن دندان عقل زمانی خیلی مهم می شود که این دندان به صورت نهفته رشد کند. البته این نهفتگی می ‌تواند به صورت جزئی یا کلی باشد. دندان هایی که به صورت جزئی نهفته هستند. قسمتی از آن ها در زیر لثه می باشند اما قسمتی از آن ها از خط لثه بیرون آمده است. دندان عقلی که به صورت کامل نهفته باشد به هیچ عنوان از لثه خارج نمی شود. این نهفتگی است که باعث می‌شود تا انسان احساس تورم، درد و عفونت کند. اگر در قسمت انتهایی لثه خود احساس درد می کنید. برای اطلاع از این قضیه که آیا دندان عقل شما نهفته است و یا خیر در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.

 

انواع دندان عقل

زاویه ای

برخی از انواع  دندان عقل زمانی که از لثه خارج می شوند. بین ۱ الی ۹۰ درجه زاویه دارند. اگر دندان زاویه کمی داشته باشد باید آن را به دقت بررسی کرد. سپس پزشک در رابطه با کشیدن آن تصمیم می‌ گیرد. اما دندان عقلی که دارای زاویه ۹۰ درجه باشد. برای آن که به دندان های اطراف خود، لثه و استخوان فک آسیبی وارد نکند. باید کشیده شود. با توجه به جهت زاویه دندان عقل نهفته آن را به عنوان دندان دیستال یا مزیال طبقه بندی می کنند. رایج ترین نوع دندان نهفته زاویه ای مزیال می باشد. این نهفتگی به صورت جزئی است. دندان در این نوع نهفتگی به سمت جلو دهان زاویه دارد. دندان نهفته دیستال دارای کم ترین نوع نهفتگی است. دندان نهفته دیستال در واقع به سمت پشت دهان زاویه دارد.

افقی

قبل از آن که پزشک اقدام به کشیدن دندان عقل نماید. در ابتدا باید تشخیص دهد که دندان مورد نظر در کدام یک از دسته بندی های انواع دندان عقل جا می گیرد. نوع دیگری از دندان های عقل که در دسته ای از افراد دیده می شود دندان عقل افقی می باشد. در این مدل دندان کاملاً موازی با خط لثه رشد می کند. این دندان به طور کامل نهفته بوده و به هیچ عنوان از لثه خارج نمی شود. متأسفانه دندان عقل افقی دردناک ترین نوع دندان عقل می باشد. چرا که این دندان با توجه به مدل رویش خود به طور دائم به دندان آسیاب کناری خود فشار وارد می کند. اگر دندان عقل بیمار از این مدل باشد. باید آن را سریعاً در اسرع وقت بکشند. نکشیدن این دندان باعث ایجاد فشار مضاعف به دندان های آسیاب که در اطراف دندان عقل هستند خواهد شد. جدای از بحث دردناک بودن این قضیه باید گفت که فشاری که از طریق دندان عقل افقی به سایر دندان های آسیاب دیگر وارد می شود. باعث آسیب دیدن آن ها می گردد.

عمودی

دندان عقلی که به صورت عمودی یا تقریباً عمودی رشد کند. ممکن است نیازی به استخراج نداشته باشد. البته در مواردی مشاهده شده است که دندان عقل عمودی به دندان کناری خودش فشار جزئی وارد می کند. یا حتی ممکن است این دندان به ریشه دندان های دیگر نیز فشار وارد نماید. در این صورت باید طبق نظر پزشک این دندان را کشید.

 

دلایل کشیدن دندان عقل

 

دلایل کشیدن دندان عقل

 

التهاب و عفونت

دندان عقل با توجه به فضای محدود و نهفتگی جزئی که دارد باعث التهاب لثه خواهد شد. این التهاب می تواند باعث شود تا سلامت لثه به خطر بیفتد. زمانی که التهاب در لثه آغاز شود به دیگر نقاط لثه نیز گسترش پیدا می‌کند و کاهش آن عملاً غیر ممکن و دشوار می باشد. حال زمانی که دندان به صورت جزئی نهفته است. حد فاصل آن با لثه یک محل بسیار مناسب برای رشد باکتری ها می باشد. این نکته باعث افزایش چشمگیر خطر عفونت می گردد.

ازدحام و شلوغی در فک

زمانی که دندان عقل بیرون می آید در واقع وارد یک منطقه شلوغ می شود که فضای کمی را در اختیار دارد. بنابراین دندان های آسیاب را که در اطراف آن قرار گرفته اند کنار می زند. این نکته باعث ناهماهنگی و ازدحام در فک می گردد. به این معنی که رویش دندان عقل حتی می تواند لبخند بی نقص شما را تحت تأثیر قرار داده و ترتیب دندان های شما را به هم بریزد.

آسیب دیدن دندان های مجاور

کشیدن دندان عقل نه تنها باعث می شود تا دندان های شما مرتب دیده شود بلکه از آسیب دندان های اطراف دندان عقل نیز جلوگیری می کند. زمانی که این دندان رویش کند فضای دندان های آسیاب دوم را تنگ می کند. این نکته باعث تحلیل رفتن این دندان ها و همچنین استخوان فک خواهد شد.

ایجاد کیست یا تومور

رویش دندان عقل نهفته می ‌تواند باعث ایجاد تومور و یا کیست های بسیار کوچک در استخوان فک شما شود. این کیست ها به مرور می توانند باعث ایجاد درد در مفاصل فک و دهان شوند. برای درمان این تومور و کیست ها نیاز است که به متخصصین مربوطه مراجعه نمایید. که البته مراحل درمانی آن بسیار دردناک و سخت خواهد بود.

نمی ‌توانید دهان و دندان های خود را تمیز نگه دارید

کشیدن دندان عقل نه تنها منجر به رهایی از درد می شود. بلکه باعث خواهد شد تا بهداشت دهان خود را نیز رعایت نمایید. ببینید در برخی از موارد ممکن است فرد به هیچ عنوان احساس درد و ناراحتی در قسمت دندان عقل نداشته باشد. اما مطمئن باشید که دندان عقل نهفته می تواند به مرور بهداشت دندان ها و دهان شما را تحت تأثیر قرار دهد. چرا که به راحتی نمی توانید اطراف آن را نخ دندان و مسواک بزنید. فضای محدود، مکانی برای ایجاد پلاک و حفره می باشد. پس با کشیدن دندان از ایجاد چنین مواردی جلوگیری کنید.

شما باید بدانید که آیا کشیدن دندان عقل لازم است؟ 

 

چه زمانی باید دندان عقل را بکشیم؟

 

زمان کشیدن و جراحی دندان عقل

 

در رابطه با زمان کشیدن و جراحی دندان عقل نظریه های متفاوتی وجود دارد. اما مواردی می باشند که شما به محض رویت آن ها باید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. اگر در پشت دهان خود احساس درد و یا ناراحتی می کنید. باید گفت که این درد حتماً ناشی از دندان عقل می باشد. همچنین داشتن التهاب لثه در قسمت انتهایی فک نیز به دلیل رویش دندان عقل است. اگر در دهان خود احساس بوی بد یا طعم عجیبی داشتید بدانید که این قضیه می‌تواند به دلیل ایجاد التهاب و عفونت در اطراف دندان عقل باشد. به علاوه بروز علائمی مانند درد مداوم، فک سفت، مشکلات سینوسی، احتقان و فشار و سردرد همگی نشانه هایی می باشند. که به شما یادآوری می کنند که باید سریعاً به دندان پزشک مراجعه کنید و از هزینه جراحی دندان عقل آگاه شوید.

 

برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت همین حالا تماس بگیرید.

 

فواید کشیدن دندان عقل

 

فواید کشیدن دندان عقل

 

ازدحام کمتر دندان ها در فک باعث می شود. تا به دلیل شلوغی و نامرتبی دندان ها نیاز به ارتودنسی نداشته باشیم. از فواید دندان عقل این است که رویش دندان عقل باعث شلوغی بیش از حد دندان ها و فشار مضاعف به آن ها می گردد. به مرور زمان این فشار باعث عدم تراز دندان های شما خواهد شد. اما زمانی که دندان عقل را بکشید دیگر نیاز نیست برای نامرتبی دندان ها هزینه ای برای ارتودنسی بپردازیم. به علاوه با کشیدن دندان عقل از آسیب دیدن دندان های مجاور جلوگیری خواهید کرد. چرا که فشار دندان عقل می تواند ریشه دندان های مجاور و یا مینای آن ها را ضعیف کرده یا حتی از بین ببرد. از هرگونه بیماری و التهاب دهان و لثه با کشیدن این دندان جلوگیری خواهید کرد. وجود دندان عقل آسیب دیده در دهان برای مدت زمان طولانی باعث بروز بیماری های لثه و حفره‌ هایی در دندان های مجاور می گردد. اما زمانی که این دندان را بکشید هیچ کدام از این مشکلات به وجود نخواهد آمد. کشیدن دندان باعث می شود تا اختلالاتی مانند کیست و تومور به هیچ عنوان در لثه یا دهان شما ایجاد نشود. کیست و تومور زمانی ایجاد می شوند که میکروب ها در دندان های عقل آسیب دیده رشد کنند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در اسرع وقت اقدام به کشیدن دندان عقل نمایید.

 

عوارض نکشیدن دندان عقل

در دندان های عقل نهفته احتمال ایجاد حفره بسیار بیشتر می ‌باشد. چرا که این دندان ها در لثه گیر کرده اند. پس مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای آن ها بسیار دشوار می باشد. حالا اگر ما این دندان ها را نتوانیم مسواک و یا نخ دندان بکشیم. میکروب ها در اطراف آن رشد کرده و باعث ایجاد عفونت و التهاب در لثه خواهند شد. به مرور این عفونت و التهاب می ‌تواند باعث بروز درد های بسیار شدیدی در فک شما گردد. درمان بیماری های لثه نیز بسیار دشوار بوده و به راحتی برطرف نمی شوند. از طرف دیگر زمانی که دندان عقل نهفته به دندان های مجاور خود فشار مضاعف وارد کند. نظم این دندان ها به هم می ریزد. پس شما برای آن که یک لبخند مرتب و زیبا داشته باشید نیاز به ارتودنسی خواهید داشت. همچنین فشار می تواند ریشه دندان های مجاور را نیز تحت تأثیر قرار دهد و باعث خرابی آن ها شود. از تمامی این موارد نتیجه می گیریم که نیاز است دندان عقل نهفته را به پزشک متخصص نشان دهیم و در صورت نیاز آن را بکشیم.

 

سوالات متداول

  • هزینه جراحی و کسیدن دندان عقل به چه صورت است؟

از آنجایی که عوامل مختلفی بر هزینه جراحی دندان عقل تاثیر میگذارند، نمیتوان به صورت دقیق آن را اعلام کرد. بنابراین با تماس به کلینیک و گرفتن مشاوره از هزینه آن مطلع شوید.

  • دلایل کشیدن دندان عقل چیست؟

التهاب و عفونت، ازدحام و شلوغی در فک، آسیب دیدن دندان های مجاور، ایجاد تومور یا کیست، تمیز نشدن دندان ها

 


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *